İSA A.S'IN YERYÜZÜNDE Kİ İLK TALEBELİĞİ:

Alt Forumda kotegarize edilmeyen diğer Hakk Dostları.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Gariban
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 2834
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:00

İSA A.S'IN YERYÜZÜNDE Kİ İLK TALEBELİĞİ:

Mesaj gönderen Gariban »

Resim


İSA A.S'IN YERYÜZÜNDE Kİ İLK TALEBELİĞİ:


Bir İslam alimi olan Said El-Kudri İsa a.s'ın en erken eğitim yaşantısını bir eserinde şu şekilde açıklar. Meryem a.s Annemiz oğlu için okuma ve yazma zamanının geldiğini düşündüğü zaman, oğlunun elinden tutarak onu okula götürdü ve onu dindar bir öğretmenin bakımına bıraktı.

Öğretmen İsa a.s ile ilk dersine onun nasıl söyleyeceği ile başladı:
Bismi-illahi-r-rahmani-r-rahim
Rahman ve Rahim olan Allah’ın ismiyle
Güzel ve vaktinden önce inkişaf etmiş çocuk ona Bismillah’ın sırr manasını sorduğunda, öğretmen bilmediğini itiraf etti. Çocuk gayet sakin bir şekilde açıkladı:

“ B harfi Baha’ullah; Allah’in Muhtesem Güzelliği,
S- harfi Sana’ullah;
M- harfi Mulku-llah diye açılır.”


Öğretmen daha sonra bu sıradışı öğrencisine alfabeyi saymasını ister. Sevgili İsa a.s ona harflerin gizli manalarını bilip bilmediğini sorarak cevap verir. Öfkelenmiş öğretmen tam İsa a.s ‘a sopası ile vurmak üzereydi ki çocuk :

“Bekle! İlk önce bana benim alfabenin manasını bilip bilmediğimi sor. Eğer uygun bir cevap veremezsem beni kamçılarsınız.”

Şaşırmış durumda olan öğretmen onu ebced in tercümesini yapmaya davet etti ki bu İngilizcede ki ilk dört harf olan ABCD’ye (İngilizcede ‘ç’ harfi yoktur)denk gelmektedir.

Soylu İsa a.s açıkladı :
“Elif; Ala’ullah diye açılır, Allah’ın lutuf ve cömertliğidir.
Be ; Baha’ullah diye acilir, Allah’ın muhteşem güzelliğidir,
Cim; Celalullah diye ve
Dal ise Dinullah diye açılırlar. “


Öğretmen şaşkınlıktan lütfen devam et dedi. Peygambere özgü bir davranış gösteren çocuk bütün alfabede ki harfleri tek tek açarak saydı.

“Ha , hevvez’in ha’sı gibi ki cehennemin derinliklerinden birisi olan ‘haviye’ nin ha sıdır.

Vav, ‘Veyl’ in vav’i, Veyl olsun o cehennemde olanlara derken ki ‘ Veyl’ gibi.

Ze , Zafir’in Ze’si, cehennem ateşinin alevlerinin haykırışı gürlemesi gibi.

Huttiy gurubu ise tevbe ve Allah’ın affını aramayla günahların bağışlanacağını göstermektedir.

Kelemen gurubu Allah’ın yaratılmamış ve değiştirilemez olan konumsa karakterine referanstır.

Kelamullahi gayru mahlukin
La mubeddila li-kelimatih

Allah’ın konuşması /kelimesi(sözü) yaratılmamıştır,
Onun sözleri değiştirilemez.

Se’fes gurubu kısaltılmış ve sembolik bir biçimde yazılmış “bu dünyada her hareket ahrette ödüllendirilecek yahut cezalandırılacaktır” anlamını veren bir ifadedir.

Karaşet’in önemi ise diriliş gününde , düşünceleri ve fiilleri onları cehenneme çekenler onun ateşi ile ıslah edileceklerdir.”


Öğretmen, bir çocuğun dudaklarından duyulan bu derin yoruma karşın şaşkınlıktan dili tutulmuş bir halde idi. Bakire Meryem’e doğru çocuğu gönderdi ve :

“ Alın bu çocuğunuzu, onun benden öğrenebilecek herhangi bir şeyi yok. Bu çocuk Allah’ın mistik okulunda eğitim görmüş. Yeryüzü öğretmeninden ne öğrenebilir ki?”

Çevirmen: Gariban
Yazının Kaynağı: Seyh Muzaffer Ozak El-Cerrahi (K.S), Kutsal Bakire Meryem(Blessed Virgin Mary ) kitabı , Pir Press yayınları, sayfa 52-53. Bu kitabin bildiğim kadarıyla Türkçesi yok aramayın. Bawa Muhyiddin ve Şeyh Muzaffer Özak hocanın talebesi olan rahmetli Nur El Cerrahi(Lex Hixon)’un önsöz ve güzel bir son söz yazdığı hoş bir kitaptır. Belki zaman zaman burdan çeviriler yapabiliriz inşaallah.

Not: Ebced veya Ebûced, Arap alfabesindeki harflerin kolaylıkla hatırda kalması için düzenlenen bir hârf dizisi ile bu harf dizisinin her birine tekabül eden bir rakam değeri sistemi ve diziyi oluşturan sekiz kelimenin ilkinin adıdır. Harflerin her birine 1'den 1000'e kadar matematik değerler verilmiştir. Bu sekiz temel kelime şöyledir: "Ebced, Hevvez, Huttiy, Kelemen, Se'fes, Karaşet, Sehaz, Dazığ".
Resim
Kullanıcı avatarı
kuloglan
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 156
Kayıt: 26 Kas 2007, 02:00

Mesaj gönderen kuloglan »

Sehhaz ve Dazıgla yani Arab Alfabesiyle Ebced 1000 yani Kemâl sayısına ermiş ve temâmlanmıştır,
İsa Aleyhisselam ve diğer Beni İSrail soylu Peygamberlerin ALfabeleri Karaşatta yani 400te biter,
Sevgiler,
Nûr-u Mim(Aleyhisselâm) la....
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/118-119kr.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
Gariban
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 2834
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:00

Mesaj gönderen Gariban »

Verdiğin bilgi için sağolasın, Allah razı olsun Kuloglan kardeşim.

Selam sevgi ve muhabbetle
Gariban
Resim
Kullanıcı avatarı
HAS-AN
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 570
Kayıt: 02 Tem 2009, 02:00

Re: İSA A.S'IN YERYÜZÜNDE Kİ İLK TALEBELİĞİ:

Mesaj gönderen HAS-AN »

Gariban yazdı:Resim

Not: Ebced veya Ebûced, Arap alfabesindeki harflerin kolaylıkla hatırda kalması için düzenlenen bir hârf dizisi ile bu harf dizisinin her birine tekabül eden bir rakam değeri sistemi ve diziyi oluşturan sekiz kelimenin ilkinin adıdır. Harflerin her birine 1'den 1000'e kadar matematik değerler verilmiştir. Bu sekiz temel kelime şöyledir: "Ebced, Hevvez, Huttiy, Kelemen, Se'fes, Karaşet, Sehaz, Dazığ".
Yüce Allah (c.c.) Adem peygamberi cennetten bu fani dünyanın imarı için indirmek istediğinde Adem sorar; “Ya rabbim, beni indirdikten sonra fani dünyada musibete uğradığımda korunmam için ne ile dua edeyim?” Yüce Allah der ki; “Ya Adem öğrettiğim Esme-ul Hüsnem'le dua et, duanı kabul ederim.” Anlaşıldı ki, Ehl-i Beyt olarak Hırka-i Şerif'in sahipleri de bunlardır. Yüce Allah Adem'e kelimeler verir. BAKARA S. A.37 Yüce Allah Adem'e (a.s.) sekiz kelime öğretir. Kelimeler şunlardır: (Ebced, Hevvez, Hıttıy, Kelemun, Safas, Karşet, Sehaz, Dazağın) bu sekiz kelime yirmi sekiz harfe sahiptir. Bu yirmi sekiz harf yerin ve göğün ilmini kapsamaktadır. Ayrıca yeryüzündeki bütün insanlar kendi dillerine göre tercüme edip öğrenmişlerdir. İspat; sünni bilgini Muhammed El Kunduzi "Yembuil Muvedde" adlı eserinde "Eddiril Manzum" adlı eserden alınma, Allah'ın sırrı Kur'an-ı Kerim'de, Kur'an-ı Kerim'in sırrı İhlas süresinde yani Allah'ın tevhidini belirten suredir. İhlas süresinin sırrı ise Kur'an-ı Kerim'in Fatiha süresindedir. Fatiha'nın sırrı ise Bismillahirrahmanirrahim'dedir. Bismillahirrahmanirrahim'in sırrı ise B harfindedir. B harfinin sırrı ise B noktasındadır. İşte Allah'ın emirleri ve ilim gerçekleri bu yirmi sekiz harflerle biliniyor. Yüce Allah'ın göndermiş olduğu peygamberlerin tümü bu harfleri toplumlarına yazdırıp okutmuşlardır. İşte insan her ilmi ve sırrı bu harflerle öğrenmiştir. Peygamberler de bu harflerle yetinmiş olduklarına göre ve Hz. Ali hizmetçisi Kanber bin Kaden oğluna demiş ki; “Besmelenin ilminden yetmiş deve yükü sayfa yazabilirim.” İspatını Mağazili oğlu Sabbah oğlundan alınma hadis Abbas oğluna dayalı Hz. Ali B harfinin noktası ile akşamdan sabaha kadar sayıştırır. Bu nokta ilmi ile ilgili olan konuyu Şerafettin El Musevi'nin "Müracaat" adlı eseri ve "Sahifetül Abrar" adlı eserinde Hadisi kanıtlıyor. Elif ve lem harfleri birleşince harf sayısı yirmi dokuz oluyor. Bu harflerde yirmi iki nokta vardır. Harf ve nokta sayısı elli bir adedi buluyor. Elli bir sayı ise beş vakit namazın farz ve sünnet rekatlarının sayısına eşittir. Anlam ve maksat harflerin bilimiyle dinin sırrına vakıf olunmaktadır. Peygamberlerin tümü bu harfleri toplumlarına dillerine göre tercüme ettirip okuttuklarına göre dinleri, gayeleri, işaretleri ve inançları birdir. Dinlerinde ayrıcalık yoktur? İlahi ifadeleri de birdir. Çünkü hiçbir peygamber iki Allah var dememiştir ve ben hak yolundayım diğer peygamber kardeşim batildedir diye dememiştir.

Şerafettin SERİN
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/soyres/gullu.jpg[/img]
Cevapla

“►Diğerleri k.s.◄” sayfasına dön