Besmele mikroskopla incelendi...

İbret almasını bilenler için
Cevapla
Kullanıcı avatarı
alaimisema7
Üye
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 04 Nis 2008, 02:00

Besmele mikroskopla incelendi...

Mesaj gönderen alaimisema7 »

Besmele mikroskopla incelendi
'İslam'a göre hayvanı besmele ile kesmek neden şarttır' sorusundan hareket eden bilimadamları, besmeleli ve besmelesiz kesilen etleri inceledi. İşte

sonuç:
Halka ve Olaylara yazarı Osman Özsoy köşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu.
: "Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit ediliyor" İşte osman Özsoy'un konu ile ilgili çarpıcı yazısı:

Kurban ve Besmele
Kurban kesimi konusunda okuduğum ilginç bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak için, uzun zamandır bekliyordum. Nitekim o gün geldi çattı. 2 gün sonra bayram. İmkanı olan Müslümanlar Perşembe günü kurbanlarını kesecekler. Gelelim ilginizi çekeceğini düşündüğüm araştırmaya.
Çeşitli üniversitelerde görev yapan ve tıbbın farklı alanlarında uzman olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasında herhangi bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar.

Besmelenin sırrı ...
Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi zaruri olan �Bismillah, ALLAHu Ekber� sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyorlar.
Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebil Şerif; �Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve küçük baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen aynı cins hayvanların etlerinden ayrı ayrı nûmuneler alarak özel laburatuvarlarda uzun süreli mikroskobik incelemeler yaptıklarını söylüyor.
Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğünü görülüyor.

Şaşırtan sonuç ...
Prof. Şerif ayrıca, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit edildiğini söylüyor. Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor.

Araştırmada yer alan bilim adamlarında Dr. Abdulkadir Dirani: �Kuran�da; ALLAH adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin� şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi zaman besmelenin ihmal edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti. Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya baştan soğuk baktılar. Ancak araştırmalar sırasında her safhada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı.

Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktı� şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

Araştırmayı yürüten grup adına Kuveyt Haber Ajansına açıklama yapan Prof. Dr. Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, küçük baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve mikroplar tespit edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını ifade etmiş.

Kesim farkı ...

Aynı üniversitenin Veteriner Fakültesi Et Sağlığı Bölümü Profesörlerinden Fuad Nima; Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan, hayvanların uyuşturularak öldürülmesi işlemi sırasında kanın vücutta kalması, bu tür etlerin daha çabuk bozulmasına neden oluyor. Halbuki, kesim anında çekilen besmele ve tekbirin, hayvana yaptığı tesir ve heyecanın, hayvan organ ve adalelerinde meydana getirdiği hareketin kanın azami miktarda dışarıya atmasına yol açtığını ve hayvanların daha az eziyet çektiğini tespit ettiklerini belirtiyor.

Araştırma sonuçları böyle. Bize düşen, bu bilgileri sizlerle paylaşmak.

İnancımıza göre, ALLAH'ın haram veya helal kıldıklarında illa bir hikmet aramak gerekmez. Fakat insanlığın bugüne kadar edindiği temel tecrübe, ALLAH'ın emir ve yasaklarında bildiğimiz veya bilmediğimiz hikmetler olduğudur. Bilim geliştikçe, ALLAH'ın bizler için hazırladığı nimet ve hikmetleri anlamak daha da kolaylaşıyor.
Kullanıcı avatarı
Gariban
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 2834
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:00

Mesaj gönderen Gariban »


Besmele öncelikle mikroskopla incelenmez, kurban kesilirken okunan "Bismillahi Allahu Ekber" sözünün kurban etine olan etkisini incelemek hepten delilik, İslamı illa bilimsel yollarla açıklamak adına İslamı bilime uydurmaya çalışmaktır. İslam nakil dinidir, bilimse ham akılla yapılan keşiflere dayanır, bilim bugün bulamadığı bir şeyi deney vesaire ile empirik veri toplayarak sonuçlandırıp ispat edilinceye kadar yok kabul eder. İslamı bilime endekslerseniz, bilim bir önceki dediğine yarın hayır dedi mi şeriatın kanunlarına şüphe doğurtursunuz ve ham akılla tüm sistemi zehirlersiniz. Mesela bu Helal Haram olayındada böyledir. Haram ilk önce ALLAH yasakladığı için haramdır, sonra bunun haramlılığının getireceği faydalar düşünülür.

İslami usulle kesilen etlerin farklı oluşu, kanın vücuttan dışarı atılması ve ette kalmaması ile bağlantılıdır yani kesim metodu ile ilgilidir. Domuzu nasıl keserseniz kesin zaruret halinde yenilmesi durumu hariç haramdır mesela. İçinde parazit varmış vesaire bundan dolayı harammış, bunlar hep bilimsel yolla mantık aramaktır. Yarin bir gün bu parazitler temizlenilecek bir metod çıksa helal mi olacak?

İslami kesim metodunda Damar bir anda kesilir kesilmez, hayvanin beynindeki kan tazyik ile dışarı çıkar yani beyni çalıştıran kan beyinden bir an da dışarı atılır, ve vücuttaki kanda aynı damarın diğer ucundan atılır. Kan az olduğu için ette bakteri üretme daha az olduğundan ötürü diğer etlere kıyasla İslami usulle kesilen et daha uzun süre bozulmaz, dişarda bir gün beklese kokuşmaz mesela, tadıda lezzetlidir. Diğer etler çabuk kokuşur, yerken içinde çok kan olduğundan kanıda yersiniz ve leziz değildirler. Yurtdışında bir döner yeyin, eğer helal et değilse berbattır tadı.


Bakın bir Kur'an ayeti bu konuştuğumuz meseleyi ne kadar güzel izah etmekte:
Hac 37. Ley yenalellahe lühumüha ve la dimaüha ve lakiy yenalühüt takva minküm kezalike sehharaha leküm li tükebbirullahe ala ma hedaküm ve beşşiril muhsinin :
Elbette onların ne etleri, ne kanları Allaha ermez, velâkin ona sizden olan tekva irecektir, böyle onları size müsahhar kıldı ki size yolunu gösterdiğinden dolayı Allahı tekbir ile büyükleyesiniz, ve müjdele o vazifelerini güzel yapan muhsinleri.

Bakın ne güzel söylemiş ne etleri, ne kanları Allaha ermez diye. Allah niye demiş böyle? Muhakkak bu ayetin çok değişik manalarına inmek mümkün ama şimdi şu an buna şöyle bakalım : Zahirde ALLAH aramayın, ressamı resmin içinde aramayın kanlar ulaşır derseniz kanla etle vesaireyi ölçüp biçip ordan ALLAH'ı buluruz isbat ederiz vesaire deyip kendinizi hiç uğraştırmayın. Bu kurban kesme fiilini yaparken sade zahirde kalmayın. Ve ardından takvadan muhsinlikten bahsetmiş ki o kesilen kurbanla beraber nefis hastalıklarınızıda(nefsin kendisi kesilip öldürülmez!!!) kurban ederseniz takvaya ermiş olursunuz ve vazifenizi böyle güzel yaptığınız içinde size muhsin adi verilir denmiş gibi.

Niye? Çünkü size ihsan verilir, ihsan Allah'ı görür gibi ibadet etmektir denilmiştir. Demekki kişi zahirde bir isbat yolu ile ölçüp biçip deneynen ALLAH demiyor. Adam zahirde kurban keserken içerde batınındada bir kaç kurban kesiyor işi tam bir ibadete çeviriyor ve Hakk'ı kendinde görür gibi ibadet ediveriyor ve Hakk’ın kendine şah damarından daha yakın olduğuna inancını gösteriyor, bu kestiği masiva bağlarıyla O'na yakınlaştığını biliyor, çünkü nefsinin hastalıklarını boğazlıyor, Hakk’ın zahirde bir eşya olmadığını batında kendine yakın olduğu inancını açığa vuruyor. Yani ben diyor şimdi kurban kestim esas ve Muhsin oldum. Muhsinin diğer manası cömertlik eden ihsan edendir. Tabiiki bir yerde her yapan kendine yapar, kılınan namazın bile faydası bizedir, ALLAH'a değil. Nefsinin bir hastalığını boğazlamanda senin kendi nefsine bir cömertliğindir.

Neyse konu başka alanlara dağıldı, burda bitireyim, hatalarımın şerrinden yüce ALLAH'ın rahmetine sığınırım. Allah ve Resulü en doğrusunu bilir.

Selam sevgi ve Muhammedi Kardeşlikle
Gariban
Resim
Kullanıcı avatarı
Hilmi
Dost Üye
Dost Üye
Mesajlar: 95
Kayıt: 07 Mar 2008, 02:00

Mesaj gönderen Hilmi »

Kesilen hayvanın etinin lezzetiyle ilgili bir anekdot: çalıştığım yerdeki hristiyan hintli arkadaşım, Hindistan da hristiyanların hatta hinduların bile Müslüman kasapları ve helal eti tercih ettiğini söylemişti. Neden diye sorduğumda ise en başta "temiz" sonra daha "leziz" olduğunu ifade etmişti.
Kullanıcı avatarı
kuloglan
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 156
Kayıt: 26 Kas 2007, 02:00

Mesaj gönderen kuloglan »

Batılılar hiristiyanlıktan dahi koptukluklarından hayvanları çok çirkin bir şekilde kesiyorlar.Elektirik veriyorlar hayvan ölüyor.Kanı biz gibi boşalmıyor, Kanlı oldugundan bozuluyor mikroplanıyor.İslamiyyette en kuvvetli damar kesildiğinden tüm kan 1-2 dakikada boşalıyor, ortada sadece et kalıyor.
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/118-119kr.jpg[/img]
Cevapla

“►İbretlikler◄” sayfasına dön