ALİ (kv) YÂR'dir!..

Hz Ali Keremeallahu Veche İle ilgili konular
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen kulihvani »

Resim

Zâlim Ümeyye Oğulları minberlerde her hutbeden sonra İmam Ali ve Ehl-i Beyt aleyhumusselâm'a lânet okurlardı. Halkın çoğu, Kurban ve Ramazan Bayramı namazından sonra hemen dağılıyor, İmam Ali ve Ehl-i Beyt aleyhumusselâm'a lânet okunmasını duymak istemiyorlardı. Bu sebeble Ümeyye Oğulları Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem'in süNNetini değiştirerek hutbeleri bayram namazından önceye aldılar. Böylece çoğunun karşı çıkmasına rağmen Müslümanların huzurunda İmam Ali Kerremallahu veche'ye lânet okuyorlardı. Bu işi Muaviye başlatmış ve zamanla bir sünnetleri haline gelmişti..
Bu iş ise kesinlikle açık seçik küfür idi çünkü;


Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALi'ye küfreden, bana küfretmiş olur; bana küfreden de ALLAH'a küfretmiş olur.” buyurmuştur.

(Müstedrek-i Hâkim, c. 3, s. 121 (Hadisin Buharî ve Müslimce sahih olduğunu yazar. ); Müsned-i Ahmed, c. 6, s. 323; Hasais-i Nesaî, s. 93, h. 88.)


Resim MuhaMMedi MuHABBEtLerimİZLe!..

Resim

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR’dir!..

Mesaj gönderen kulihvani »

Resim

RASÛL>ALLAH>NİYyetiyİZ,
BİZ BİR-İZ>EHL-i BEYtiyİZ!.
HÂLiS-MUHLiS-SIDDık-ÂDiL,
HASBî HİZMEt>NÖBEtteyİZ!.


ZEVK 9312


EHL-i BEYti’nde=>DÂİMdir=>RESÛLuLLAH=>TENi>KANı
MADDî-MÂNEVî EHL-i BEYt =>Şu ÂN =>ŞE’ÂN-daki>CÂNı
MuhaMMedî TEK VüCÛDuz
TEVHiD TAKDiS-i SÜCÛDuz
=>KULLuk İMTİHÂN NAMAZı==>İMÂM-ı MUTLAk=>İMÂNı!.


17.07.19 18:19
bursa>burhaniye..emrahsnzynbelff..


YERsiz YURtsuz>BULut GiBi,
BAŞ AYAKsız=>ESEN YELLer!.
KORKUsu YOk==>UMut GiBi,
EL=>ELe=>ALLAH’a =>ELLer!.


FAZLın FATIMA’sı =>ÂLİ,
HASAN’ı HÜSNün KeMÂLi,
=>ŞEHîD-i ŞÂHLar Şe’ÂNı,
HÜSEYiN=>CÂNÂN CeMÂLi!.


Resim

KİM ki=>KUL OLdu=>ALLAH’a
=>EL VERdi =->RESÛLuLLAH’a
==>EHL-i BEYte==>ALİ ŞÂH’a
=>HAKk KAPISIna=>GELmiştir!.:


celle celâlihu..
aleyhumusselâm..


Resim

إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ فَمَن نَّكَثَ فَإِنَّمَا يَنكُثُ عَلَى نَفْسِهِ وَمَنْ أَوْفَى بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا
Resim---İnnellezîne yubâyiûneke innemâ yubâyiûnallâhe, yedullâhi fevka eydîhim, fe men nekese fe innemâ yenkusu alâ nefsihî, ve men evfâ bi mâ âhede aleyhullâhe fe se yu’tîhi ecren azîmâ: “Muhakkak ki sana biat edenler ancak ALLAH'a biat etmektedirler. ALLAH'ın eli onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de ALLAH ile olan ahdine vefâ gösterirse ALLAH ona büyük bir mükâfat verecektir. (Fetih 48/10)

YeDuLLaH =>Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem ELi =>EhL-i Beyt aleyhumusselâm ELi =>Veliyyullah ELin sıkıca ve sadakat ile tut ki, sen de ERENLer gönlüne sahib olmaya nâil olursun.
İşte o zaman sana da REHBER Olur Hidâyet GÜNEŞi Resûlullah sallallahu aleyhi vesellemin IŞIğı HAKk ERENLer kaddesallahu sırrahum..


Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: “Ehl-i Beytim Nûh’un Gemisi gibidir. O Gemiye dahil olan kurtulur muhalefet eden boğulur!.” buyurdu.
(Sahih-i Müslim Ve Buharî C 2 S. 343.)


Resim

=>ŞAHDAMARI’ndan AKRABa
İNSÂN ÖZÜ-nde=>BULmuştur!.:


وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ
Resim --- “Ve lekad halakne!l- insâne ve na’lemu mâ tuvesvisu bihî nefsuh (nefsuhu), ve nahnu AKREBu ileyhi min HABLİ’L- VERÎDi :Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha YAKINız.” (Kaf 50/16)


ZÂT=>Sıfat=>ESMÂ=>EŞYâ..

Esmâdan kasdım bütün esmâlar öğretilmiştir. Neden Esmâ?
Çünkü, ALLAHu zü’L- CeLÂL’in Zâtı kendine mahsustur. AHADî Bilinemezliktedir. Nasıldır, nicedir, ne olmuştur filan yoktur. O, O dur. Sıfatları O’na çok yakındır. Sanki güneş diyelim ki güneş var, güneş en yakın sifâtları. Güneşi olan Isı, Işık vs. geldiği için onları görüyoruz ama neler geliyor ALLAH celle celâlihu bilir. Ultra geliyor başka şeyler. Bir sürü daha bilinmeyen şeyler geliyor. Bu Sifâtlar aşama geçirip Esmâ ve Eşyâ halinde yoğuşmaya başlar..
Bu esmâlar tecellî içerisinde takdir içerisinde maddeye dönüştüğünde, madde olarak gözüktüğünde “EŞY” ismini alır. Bu tıpkı bir integral ile türev gibidir.

EŞYâ=>ESMÂdan, ESMÂ =>Sıfattan, Sıfat =>ZÂT’tan yaratılmıştır.
Bu doğru mudur?. Doğrudur!. “EŞY” dediğimiz Zâhir ÂLeM ki, yerler ve göklerdir. Ve böyle âyet vardır.
ALLAHu nuru’s- semâvati ve’l- ard..


اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاء وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
Resim---“Allâhu nûru’s- semâvâti ve’l- ard (ardı), meselu nûrihî ke mişkâtin fîhâ MISBÂHun, el mısbâhu fî zucâcetin, ez zucâcetu ke ennehâ kevkebun durriyyun, yûkadu min şeceratin mubâraketin zeytûnetin lâ şarkîyyetin ve lâ garbiyyetin, yekâdu zeytuhâ yudîu ve lev lem temseshu nâr (nârun), NÛRUN ALÂ NÛR (nûrin), yehdîllâhu li nûrihî men yeşâu, ve yadribullâhul emsâle li’n- nâsi, vallâhu bi kulli şey’in alîm (alîmun).: ALLAH, göklerin ve yerin nuru’dur. O’nun nuru, içinde MİSBAH (lâmba) bulunan kandil (ışık saçan bir kaynak) gibidir. Misbah, sırça (cam) içindedir. Sırça (cam), inci gibi (parlayan) yıldız gibidir. Doğuda ve batıda bulunmayan mübârek bir ağacın yağından yakılır. Onun yağı, ona ateş değmese de kendi kendine ışık verir. Nur üzerine nurdur. ALLAH dilediğini nuruna hidâyet eder (ulaştırır). Ve ALLAH, insanlara örnekler verir. Ve ALLAH, herşeyi en iyi bilendir..”(Nur 24/35)


Resim

ŞİMdi Şu ÂN=>ŞE’ÂNuLLAH!.:

الَّذِينَ صَبَرُوا وَعَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ
Resim---Ellezîne saberû ve alâ rabbihim yeteVEKKELÛN (yetevekkelûne).: Ki onlar, sabredenler ve RABLERİNE TEVEKKÜL EDENLERDİR!.” (Ankebut 29/59)

Âmin!. Yâ Muîn Celle Celâluhu!.

Resim

LÂ HUVe İLLÂ HuVe!.. celle celâlihu!.

ResimSAHİBimİZ Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e, ÂLine, ÜMMetine ->
Es SÂMEDu’s- SeLÂMu’l- CeLÂL celle celâluhu'nun SaLÂT ü SeLÂMı SoNsuz-Sınırsız İLMince OLsun!..
[/b]



Resim

TÜRKÇESİ:
ALLAHümme innâ nes'eluke becâhi nebîyyike Muhammedin sallallahu Teâla aleyhi ve sellem el mağfirete verrizâ Resim Vel kabule kabulen tâmmen Resim La tekilnâ fihi ilâ enfüsinâ tarfete aynîn yâ ni'mel Mevlâ veya ni'mel Mûcîb Resim Yâ Azîzu yâ Gaffâr Resim Fe inne gufrâne zünûbil halki bi ecmâ'ihim Resim Evvelihim ve âhirihim Resim Ve birrihim ve fâcirihim kekatretin fi bahri cûdikel vasi'illezi la sâhile lehu Resim Fekad kulte ve kavlukel hakkul Mûbin Resim Vemâ erselnâke illâ rahmaten lil âlemîn Resim Ve sallallahu ve selleme alâ seyyidinâ ve Mevlânâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve Ehl-i Beytihi ettayyibînettâhirîn Resim Ve alâ sâdâtinâ ve aleynâ mâahum vel mü'minîne vel mü'minâti ecmâine. Âmîn!.

MÂNÂSI:

ALLAH'ım! Senin Peygamberin Muhammed Sallallahu Tealâ Aleyhi Vessellem hürmetine (katındaki i'tibarını vesile edinip) Senden mağfiret (bağışlanma) ve rıza istiyoruz. (diliyoruz)! Ve tam bir kabülünü; O nun hakkında (bu hususunda) nefislerimize göz açıp kapayıncaya kadar çabalama yorgunluğu verme! Ey güzel Sahibimiz ve ey dualarımıza güzel icâbed edenimiz (icâbını yerine getiren RABB'ımız)! EY AZÎZ (gücü yeten, değeri olan) EY GAFFÂR (çokça affeden) Celle Celâluhu! Muhakkak ki cümle halkıyın, evvelkilerin, sonrakilerin, iyilerin, kötülerin günâhını gufran (bağışlama, yarlıgama), Senin sahilsiz genişlikteki (yaygınlıktaki) cömertlik denizinde bir damla değildir! Açık seçik hakk olan sözünle buyurmuştun :
"(Resûlüm!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ 21/107)
Ve ALLAH; Efendimiz, Sahibimiz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)'e, ailesine, ehl-i beytine ve ashabına tertemiz ve en güzelinden (ayıblardan arınmış) salât-ü-selâm eylesin (salâtımızı O'na ve onlara sılaya vesile kılsın)! Sadatlarımıza (seyitlerimize) ve onlarla beraber bizlere ve mü'min erkeklere ve mü'min kadınların cümlesine de salât-ü-selâm eylesin!. ÂMiNn!.


Resim

"BEN" Lik "BeLâ!.." mız, EvveL AHdimiz,
"
BİZ" Lik "MİM" inde "BİLe"Lik BULsun,
"
BİR" Lik "Be" sinde TEVHİD NOKTASI OLsun,
Yakînî Kurb Şah Damarımızdanda yakın OLsun!..
Tevbe - Rıza - Duâ - Şehadet BİZ Liğimiz,
RESÛLULLAH sallallahu aleyhi ve sellem de buLuşsun!.
YÜCE ALLAH'ımıza HAMd OLsun!.
CÂN KurbÂNımız kabuL ve bereketLi OLsun İnşâe ALLAHu TeâLâ!.


Âmin Yâ Latîf Yâ Kerîm ALLAH celle celâluhu!
Âmin Yâ Rahîm Yâ Vedûd ALLAH celle celâluhu!
Âmin Yâ Fettâh Yâ Gaffâr ALLAH celle celâluhu!
Âmin Yâ Settâr Yâ ALLAH ALLAH celle celâluhu!.

Âmin... Âmin... Âmin... Âmin!.. Yâ Muîn Celle Celâluhu!.


Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen kulihvani »

Resim

İMâM ALİ kerremallahu vechehu’den,
İMDÂD-MeDeD DUÂ’mız..


Resim

TÜRKÇESİ.:

وَ اَسْئَلُكَ بِاَسْمَٓائِكَ .: Ve es’elüke biesmâike,
Ferd ALLAH celle celâlihu.
Vitr ALLAH celle celâlihu.
Ehad ALLAH celle celâlihu.
Samed ALLAH celle celâlihu.
Emced ALLAH celle celâlihu.
E’azz ALLAH celle celâlihu.
Eceli ALLAH celle celâlihu.
Ehakk ALLAH celle celâlihu.
Eberr ALLAH celle celâlihu.
Ebed ALLAH celle celâlihu..

سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ نَجِّنَا مِنَ النَّارِ .:
Subhâneke yâ Lâ iLâhe iLLâ ENTE’l-emâne’l-emâne neccinâ mine’n-nâr!.


MÂNÂSI:
ALLAH’ım SENden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum.:
Ey eşi ve benzeri olmayan Ferd celle celâlihu,
Ey zât, sıfat ve fiillerinde çifti olmayan Vitr celle celâlihu,
Ey her bir şeyde birliğini gösteren Ehad celle celâlihu,
Ey hiçbir şeye muhtaç olmayan ve her şeyin kendisine muhtaç olduğu Samed celle celâlihu,
Ey şan, şeref ve yüceliği en büyük olan Emced celle celâlihu,
Ey izzet ve galibiyeti mukayeseye gelmeyen Eazz celle celâlihu,
Ey sonsuz azamet ve celâl sâhibi Ecell celle celâlihu,
Ey bütün gerçeklerden daha gerçek ve ibâdete en çok lâyık olan Ehakk celle celâlihu,
Ey herkesten fazla iyilik yapan Eberr celle celâlihu,
Ey varlığının sonu olmayan Ebed celle celâlihu,
SEN =>Bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzeh SubhÂNsın, SENden başka El İLÂH yok ki bize İMDÂD etsin. Emân ver bize, Emân diliyoru!. Bizi ateşten/cehennemden kurtar!.

(Cevşen-i Kebîr)

Resim

Yâ RASÛLULLAH sallallahualeyhi vesellem.


3. SALÂVÂT-ı ŞERÎFE .:

İmâm-ı ALİ kerremullahi vecheye ait SaLâvâtı Şerîfe..



Resim

TÜRKÇESİ.:
Lebbeyke Allahümme Rabbiye ve sâ’deyke Resim Salâvâtu’llahi’l-Berri’r-Rahîm Ve’l-melâiketi’l-mukarrebîn Resim Ve’n- nebîyyine ve’s-sıddıkîne ve’ş-şühedâi ve’s-sâlihîn Resim Vemâ sebbiha leke min şey’in yâ Rabbe’l-âlemîne Resim Alâ seyyidinâ ve Mevlânâ Muhammedin ibni Abdillahi hâtemi’n- nebîyyîne Resim Ve Seyyidi’l-mürselîne ve imâmi’l-mûttâkîne Resim Ve Resûli Rabbü’l-âlemîne’ş-şâhidi’l-beşiri’d- dâi ileyke bi iznike es sirâce’l-münir Resim Ve aleyhi’s- salâtü ve’s- selâmû ve rahmetullahi ve berâkâtuhu.

MÂNÂSI:
“Emret (buyur) ALLAH’ım! Ve başim-gözüm üstüne (emret, saâdetle Senden mutluluk istiyorum), RABB’im, ALLAH’ım! İyilik ve merhamet dolu Salâvâtullahı, gözde (yakîn) meleklerin salâvâtı, peygamberlerin, sıddıkların, şehîdlerin, sâlihlerin; Ey âlemlerin RABBi Seni tesbih (ve tenzih) eden herşeyin salâvâtı, Efendimiz Abdullah oğlu Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)’e, Hatemü’l-Enbiyâya (peygamberlerin sonuncusuna), peygamberlerin Efendisine, müttakîlerin (günâhlardan korunup ALLAH'a sığınanların) imâmına; âlemlerin RABBinin, şâhid ve müjdeci Resûlüne, Senin izninde Sana dâvet eden ve aydınlatan kandile (sayısız- sonsuz) selâm (sıla, salâvât, rahmet, istiğfâr, dua, ulaşım) olsun!”


RABBenâ!.
7 LETÂİFimizin SALLini-İSÂLini-SILÂsını-ULAŞımını SAĞLa!.



Âmin Yâ Latîf Yâ Kerîm ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Rahîm Yâ Vedûd ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Fettâh Yâ Gaffâr ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Settâr Yâ ALLAH ALLAH celle celâluhu!.

Âmin... Âmin... Âmin... Âmin!.. Yâ Muîn Celle Celâluhu!.


MuhaMMedî MuhaBBetLerimLe...
Resim
ResimResim

M.M.M. MuhaBBetLerimLe...
Resim
KuL İHVÂNi
Resim
Kullanıcı avatarı
aNKa
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 2797
Kayıt: 02 Eyl 2007, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen aNKa »

Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen Hakan »

Hz. Ali bir gün minbere çıkarak cemaate, "Arşıâlâ'nın aşağısından yer yüzüne kadar ne varsa her şeyi bana sorabilirsiniz. Benim şu göğsümde (kalbimde) derya gibi ilimler var. Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem benim ağzıma şerefli tükürüğünden tükürdü, o tükürük hâlâ ağzımda duruyor 'O'nun bereketi ile dilimden hikmetler akmaktadır). Canım kudret elinde bulunan Allah'a yemin ederim ki, eğer bana izin verilseydi Tevrat ve İncil'deki bütün ilimleri insanlara anlatırdım ve herkes beni tasdik ederdi" der...
Hz. Ali'nin bu konuşmasını yaptığı mecliste onu kendince küçük düşürmek isteyen biri Hz. Ali'ye dönerek, "Sana bir sorum var!" diye seslenir.
Hz. Ali, "Beni zora düşürmek ve imtihan etmek için değil bir şeyler öğrenmek için sor" der.
Adam, "Beni buna sen zorladın ey Ali! Sen hiç Rabbini gördün mü?" diye sorar.
Hz. Ali, "Ben görmediğim bir rabbe ibadet etmem" diye cevap verir...
"Peki O'nu nasıl gördün?" der adam.
Hz. Ali, "O'nu baş gözü göremez; fakat kalbler O'nu imanın hakikatı ile (Allah'ın verdiği bir nurla) görür. Rabbim birdir ve tektir, ortağı yoktur. O birdir, ikincisi yoktur. Tektir, benzeri yoktur. O zaman ve mekânla sınırlanmaz. Duyu organları ile hissedilemez ve hiç bir ölçü ile ölçülemez!" dediğinde bu cevap üzerine adam bayılıp yere yığılır...

Resim
Kullanıcı avatarı
Zehra
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: 10 Ağu 2007, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen Zehra »

Resim
kerremaLLahu veche..

İmâM ALİmmm YÂRdır!.

İLim Deryâsıdır Şâh ALimmm,
SavaşLarda Korku SaLan Yiğidim,
RasûLuLLah Buyurdu.: “Fatımayı Severim,
Ama ALim de KıymetLimdir Benim!.”


İLmin Kapısısın YÂÂÂR ALimmm,
Yâ RABB Nâsib Et Bu Kapıdan Şehre GireLim,
Kaynağın CÂNda CÂNÂN RasûLuLLah,
İLim =>İrade =>İdrak =>ve İştirak!.

SavaşLarda Savaşır KıLıcıyLa Döne Döne,
İLmiyLe Su Serper Yanan CehâLete,
RasûLuLLah'a Sırdır Sırdaştır Tabîki YÂRen de,
ELLerimiz ELinde EL ELe DOOST EhL-i Beyt’e!.

KerremaLLahu veche’sin YÂÂÂR ALimmm
,
HAYDÂR u KeRRÂR’sın GÜLLL ALimmm,
RasuLuLLah Buyurdu.: “KaLk EYy Ebû TURÂB!.”
Bu İsmini ÇOokk SEVerdin HAYDÂR ALimmm!.


celle celâlihu..
sallallahu aleyhi vesellem..


30 araLık 2020
Saaat 23:50
SoLingen..


Resim
ResimResim

En KıymetLimizin
En KıymetLisine
SevgiLerimizLe...


Resim
M.M.M. MuhaBBetLerimLe...

ZEHRÂ
Resim
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen kulihvani »

Resim

KÂR-ü-BeLÂ KURBÂN BAŞım,
=>“EHL-i BEYt’in EŞİĞİ”nde!.
UYkUm UYUtur=>gÖZ YAŞım,
>“FATM ANA’m BEŞİĞİ”nde!.


ZEVK 9846

ÖLüMe UYANır=>HeR NEFes==>SANma==>ÖZ’üm UYUturum,
MuhaMMedî BİZ BİR-İZ!.” Ses=>SANma=>sÖZ’üm UYUturum,
ISsIZda>SESsİZ HECELeR,
=>SIKaR SÎNEmi GECELeR,
bEN NELeR YAŞARım NELeR,
=>“FATM ANA’m NİNNİsΔnde==>GÖNüL gÖZ’üm UYUturum!.


11.01.2021 11: 01
brsbrsm...tktktrstkkmdetktkdherÂNnn..


=>bENi=>FiiL->DÜŞÜNCEmi,
YARATan==>RABB’ımı ZiKiR!.
HAYy MuHABBet MuHARRemi,
HAKkta>HAYRa HİZMEt FiKiR!.
BİZ BİR-İZ”in>DEM bU Demi,
=>EHL-i BEYt EDEBi=>ŞüKüR!.

KUL İHVÂNİ’m=>KÂR-ü-BeLÂ,
Şu ÂN’da HAYyLara>Es SeLÂM!.
ŞEHîD-i ŞÂHLaRa ==>ES SeLÂ,
OKk Atan YAYyLara>Es SeLÂM!.


Resim

FATİMATÜZ- ZEHRÂ ALeyhas's-SEMm..
BİZ BİR-İZ NİNNİsi!.


ARAPÇASI.:
İnne fi’L- CeNNati Nehrün min LEBEN,
Li’L- ALİyyin ve’L- HUSEYNi ve’L- HASEN..
Arzuha mâ Beyne’L- YESRİB ve’L- YEMEN,
Tuluha mâ Beyne’L- MEKKE ve’L- ADEN,
Li’L- ALİyyin ve’L- HUSEYNi ve’L- HASEN..:


TÜRKÇESİ.:
Gerçekten de CeNNette Bir Nehir Vardır Sütten,
Bu NeHiR ALİ, HÜSEYİN ve HASAN İÇin..
GenişLiği MEDİNE ve YEMEN, (arası kadardır)
Uzunluğu MEKKE ve ADEN, (arası kadardır)
Bu NeHiR ALİ, HÜSEYİN ve HASAN İÇin..
ALeyhumus's-SEMm..


https://youtu.be/4LR-yZ1GnA8

FATİMATÜZ- ZEHRÂ ANNEMİZ’in SALÂVÂTI


Resim


الّلهُمَّ صَلِّ عَلَى مَنْ رُحُهُ مِحْرَبُ الْاَرْوَاحِ وَ الْمَلاَئِكَةِ وَ ألْكَوْنِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَى مَنْ هُوَ إمَامُ الْأَنْبِيَاءِ وَ الْ مُرْسَلِين
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَى مَنْ هُو إمَامُ أهلِ الْجَنَّةِ وَ إبَادِاللّهِ الْمُؤْمِنِين


TÜRKÇESİ.:
ALLAHümme salli alâ men ruhuhu mihrâbü'l- ervâhi ve'l- melâiketi ve'l- kevni,
ALLAHümme salli alâ men hüve imâmü
'l- enbiyâi ve'l- mürselin,
ALLAHümme salli alâ men hüve imâmü ehli'l- cenneti ve ibâdillahi'l- 'minin...


MÂNÂSI.:
ALLAHım!. Rûhu, kâinâtın, meleklerin ve ruhların Mihrâbı olan O yüce Zâta (sav) salât ü selâm et!.
ALLAHım!. Katından gönderilenlerin ve peygamberlerin İmâmı olan O yüce Zâta (sav) salât ü selâm et!
ALLAHım!. Cennet ehlinin ve ALLAHın mümin kullarının İmamı olan O yüce Zâta (sav) salât ü selâm et!.


7 LETÂİFimizin SALLini-İSÂLini-SILÂsını-ULAŞımını SAĞLa!.


Âmin Yâ Latîf Yâ Kerîm ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Rahîm Yâ Vedûd ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Fettâh Yâ Gaffâr ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Settâr Yâ ALLAH ALLAH celle celâluhu!.

Âmin... Âmin... Âmin... Âmin!.. Yâ Muîn Celle Celâluhu!.


MuhaMMedî MuhaBBetLerimLe...

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen kulihvani »

Resim
Resim aleyhumu's-selâm..

==>AŞK'a==>AŞKıyla ASıLmış,
MuHaRReM=>KAN’a BAsıLmış,
RUH’um->GÖZLerim KesiLmiş,
AĞLAR=->HÜSEYİN!. HÜSEYİN!.

Resim

KURUsun=>GÜL’üm-Çiçeğim,
Ben===>GÜLşeni Nideceğim,
===>Zerre Zerre Şu Yüreğim,
DAĞLAR->HÜSEYİN!. HÜSEYİN!.

Resim

=>PÂRE PÂRE==>Bin PÂREmi,
=>AŞK DERdi Edip==>ÇÂREmi,
=>KANı DİNmeyen==>YÂREmi,
BAĞLAR->HÜSEYİN!. HÜSEYİN!.

Resim

YAĞmur YAĞmur=>ÇiLe ÇiLe,
ÇOŞtu AŞK’ım DÖNdü=>SeLe,
=>GöNLüm DAĞLarından ÇöLe,
ÇAĞLAR=>HÜSEYİN!. HÜSEYİN!.

Resim

KUL İHVANİ'm=>SIR SERiLmez,
==>ÇİLEsiz=>SIRR’a ERiLmez,
==>ÖLÜLer=>ÖLmüş DİRİLmez,
SAĞLAR=>HÜSEYİN!. HÜSEYİN!.

09 Muharrem 1406
24.9.1985 20:40
Çubuk boğazı Ankara-Antalya

* A'mâ Melâmî Perihan Hanım bestelemiştir.
Bazı yörelerde Melâmî Sohbetleri bu ilahimiz ile açılmaktadır...
*




M.M.M. MuhaBBetLerimLe...

ResimResimResim
Resim
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen kulihvani »

Resim GÜL-ü SÜVEYDÂ..

>SÖZ ATEŞtir LAFa GELmez
>HiÇ LAF-ı GÜZÂFa GELmez
EHL-i BEYt ELİ’n BULmayan
>MUHAMMEDî SÂFa GELmez!.

KÛN feyeKÛN EMRi KeLÂM
->SIRAt-ı MUSTAKîM YOLu!.
EHL-i BEYti DÂRü’s- SeLÂM
HAKk’a TOPLaR SAĞı-SOLu!.


ZEVK 10.300

SIRR-ı SÜVEYDÂ SÂHiBi==>FAZL-ı ALLAH==>FEZÂ HAYy DOSt,
RESÛLULuLLAH=>EHL-i BEYti ZİMMEt-i SIRR SEZÂ HAYy DOSt,
==>VASL-ı VUSLÂtın VELÎsi==>YED-i NEBî=->KEZÂ HAYy DOSt,
EL->ELe=>EL=>YEDuLLAH’a=>ALİYyü’L-MÜRTEZÂ HAYy DOSt!.


02.04.2022..04:02
brsbrsm...tktktrstkkmzd1RMZN-TEYsehersimizzzz..


ALLAH ve de->RESÛLuLLAH,
=>NE SÜNNîyiz==>NE ALEVî!.
=>EHL-i BEYt-i HABîBuLLAH,
KUR’ÂN-ı KeRîM=>CEM’ EVi!.
=>SIRR-ı SÜVEYDÂ ALİ ŞAH!.
KUL İHVÂNİm->SEBîLULLAH!


Resim
LAF-ı GÜZÂF.: f. Boş yere söz. Boş lâkırdı..
DÂRü’s- SeLÂM.: CeNNetin ikinci katı. * CeNNet. Selâmet Yeri..
SIRR.: Gizli hakikat. Gizli iş. Herkese söylenmeyen şey. * Müşâhedetullah'ın mahalli bulunan kalbdeki lâtife. * İnsanın aklının ermediği şey. ALLAH'ın Hikmeti..
FEZÂ.: Yıldızlar arasındaki geniş boşluk. Gökyüzü. * Yer geniş olmak. * Açık sahra. * Saha. * Yerde akan su..
SEZÂ.: f. Lâyık, münasib..
KEZÂ.: Böyle, böylece. Bu dahi öyle..
MÜRTEZÂ.: Beğenilmiş, seçilmiş, ihtiyar olunmuş..


Resim

SIRR-ı NOKTA-yı SÜVEYDÂ.:

SEVDÂ.: f. Fazla sevgi sebebiyle meydana gelen bir çeşit hastalık. Aşk. Siyah..
SÜVEYDÂ.: SEVDÂ Kelimesinin İsm-i Tasgiridir/küçültülmüşüdür..

İMÂM ALİ kerremallahu vechehu.: “İlahî Kitabların SIRRı =>Kur’ÂNda, Kur’ÂN SIRRI ve ÖZEti =>Fâtiha’da, Fâtiha’nın SIRRI ve ÖZEti =>BesmeLede, BesmeLenin SIRRI ve ÖZEti “ﺏ -Ba” Harfinde, “ﺏ -Ba” Harfinin SIRRI ve ÖZEti =>ALtındaki “NOKTA”dadır. O Nokta da =>BENim!.” buyurmuştur..

İnsÂN Kalbinin DIŞarıya ve iÇeriye OLmak üzere açılan İKİ KAPIsı bulunmaktadır. Dolayısıyla Kalbin Melekût Âlemi ve Levh-i Mahfuz’a bakan yÖNünü biz Nokta-i Süveydâ olarak isimlendiriyoruz..

AKL-ı SİLM OLmasa ->Kalbin Süveydâ’sına kadar ulaşmak mümkün olmayacaktı..


Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: ALLAH TEÂLÂ.: “Kul(um) BANA bir karış yaklaştığı zaman, BEN o’na bir arşın yaklaşırım; o, BANA bir arşın yaklaşınca BEN o’na bir kulaç yaklaşırım; o, BANA yürüyerek geldiği zaman, BEN o’na koşarak varırım.” buyurdu.” buyurmuştur.
(Buhârî, Tevhîd 50. Ayrıca bk. Müslim, Zikir 2, 3, 20-22, Tevbe 1; Tirmizî, Daavât 131; İbni Mâce, Edeb 58.)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: ALLAH TEÂLÂ.: “BEN, kulumun BENim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O, BENi zikretti mi o’nunla beraberim. Eğer o, BENi nefsinde zikrederse BEN de o’nu onunki’nden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O, BANA bir karış yaklaşırsa BEN, o’na 1 zirâ’/75-90 cm. kadar yaklaşırım, o BANA bir zira' yaklaşırsa BEN o’na bir kulaç yaklaşırım. O, BANA yürüyerek gelirse, BEN o’na koşarak giderim." buyurdu.” buyurmuştur.
(Buharî, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizî, Da'avât 142, (3598))

Bu NOKTA, NÛRdan ibârettir. Bu NÛR bedene de sirayet etmektedir ki;
Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: ALLAH’ım! Kalbime bir NÛR ver; gözüme bir NÛR, kulağıma bir NÛR ver; sağıma bir NÛR, soluma bir NÛR ver; üstüme bir NÛR, altıma bir NÛR ver; önüme bir NÛR, arkama bir NÛR ver; bana büyük bir NÛR İHSÂN eyle!.” buyurmuştur.
(Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181.)

Nokta-i Süveydâ kalbteki bir NÛRdur. Siyah Nokta olarak ifâde edilmesi siyah olmasından değil, “Gayb”a bakan yönü itibariyle bilinmezliği ifade ettiği içindir.. Bu NÛRun, Cismanî Kalble benzerliği bulunmaktadır.. Manevî olarak böyle soyut bir NÛRun varlığı yanında, yapılan bilimsel çalışmalarda Maddî Kalbin “çok küçük noktası”ndan bir ışık ve enerji çıkışı tesbit edilmiştir. Bu ışık Kalb ve Beden için hayati öneme sâhibtir. Bu ışık hükmünü yitirirse beden de bitecektir. Bu noktacığın otomatik çalışıyor olması ve enerji üretmesi ile Nokta-i Süveydâ’nın =>Gayb ÂLeMi’yle irtibat kuran bir NÛR olması ve RÛH’a CaNLıLık vermesi ortak yönleridir. Bu NÛRun =>hem Bu ÂLeMe hem de Melekût dediğimiz Gayb ÂLeMi’ne bakan İKİ KAPIsı bulunmaktadır. Şehâdet ÂLeMi de, iki boyutludur. Fizikî ve Bâtınî boyutlar. Bu âlemde hiçbir şey Gayb âÂLeMinde olduğu gibi tezâhür etmez. Bir “suret”in içinde tezâhür eder. O sûretin arkasındaki mânâyı ortaya koyacak Pencere =>bu NOKTAdır.
Nokta-i Süveydâ =>Bizim RABBü’L-ÂLEMîN ile irtibat kurduğumuz yÖNümüzdür. Dolayısıyla hem Gayb’a ait bilgiyi hem Şehadet ÂLeMi’ne ait bilgiyi bize verecek Kesişim NOKTAsıdır. Bu Nokta-i Süveydâ her İNSÂNda vardır. Fakat herkes farkında değildir. Bu farkındalığı elde edip bu NOKTAyı işlevsel kılmak KULLuk İmtihÂNı gereği kolay değildir!. Çaba ve emek/kesb gerektirmektedir.
Fakat, Modern Hayat’ın kişiyi ÖZÜne, yabancılaştıran dayatmaları, bu farkındalığımıza engel olmaktadır. Bu kadar büyük bir değere hâiz insanın bu “DEĞER”den bî-haber/habersiz ve bî-gâne/ kayıtsız, alâkasız. olması, Şehâdet ÂLeMi’nin ötesine geçemeden HAYATını dar çerçeve içinde geçirmesine yol açmaktadır!.


Resim İMÂM ALİ kerremallahu vechehu’nin YAPmış OLduğu Bâzı DUÂLAR.:

Resim---İMÂM ALİ kerremallahu vechehu.: Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem bana.: “ALLAH’ım! Beni hidâyete erdir ve her işini doğru yapan dürüst kullarından eyle!” de!.” buyurdu.
(Müslim, Zikir 78; Ebû Dâvûd, Hâtem 4)

Resim Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem’in ÖĞRETTİĞİ DUÂ.:


Resim---İMÂM ALİ kerremallahu vechehu’den rivâyet edildiğine göre mükâteb/anlaşmalı bir köle ona gelerek.: “Borcumu ödeyecek gücüm yok, bana yardım et!” dedi.
O da.: Rasûlullâh sallâllahu aleyhi ve sellem’in bana öğrettiği DUÂyı ben de sana öğreteyim mi? Buna devâm ettiğin takdirde, üzerinde Sebir Dağı kadar borç olsa bile ALLAH TeÂLÂ onu ödemene yardım eder.” dedi ve şu DUÂyı okudu.: “ALLAH’ım! Bana helâl rızık nâsib ederek beni haramlardan koru! Lutfunla beni SEN’den başkasına muhtaç etme!.”

(Tirmizî, Deavât, 110/3563)

Resim İMÂM ALİ kerremallahu vechehu’nin PEYGAMBERİMİZ RESÛLULLAH sallallahu aleyhi vesellem’in CENÂZESİnde OKUDUĞU DUÂ.:


Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem’in cenâze namazı kılınacağı zaman İMÂM ALİ kerremallahu vechehu.: “Hiç kimse.: Peygamber Efendimiz’in üzerine imâmsız cenâze namazı kılınabilir mi?” diye şüphelenmesin! O sağ iken de, vefâtında da imâmınızdır!” dedi ve Peygamber Efendimiz’in hizâsında ayakta durarak.: “Yâ RaSûLaLLaH!. ALLAH’ın Selâmı, Rahmet ve Bereketi SEN’in üzerine olsun!. ALLAH’ım! Biz onun, kendisine indirmiş olduğun şeyleri teblîğ ettiğine ve ümmetine nasîhatte bulunduğuna, ALLAH’ın dînini üstün kılıncaya ve en güzel şekilde tam olarak tebliğ edinceye kadar ALLAH YoLu’nda savaştığına şehâdet ederiz!
ALLAH’ım! Bizleri O’na indirdiğin şeylere tâbî olan kimselerden eyle!. O’ndan sonra da bize bu YoLda sebat ver!. Bizi O’na kavuştur!.” diye DUÂ etti
, cemaat de.: “Âmîn! Âmîn!” diye bu DUÂya gönülden katıldı.

(İbn-i Sa‘d, II, 291.)

Resim İMÂM ALİ kerremallahu vechehu’nin OKUDUĞU HELAL RIZIK DUÂSI.:


Resim---İMÂM ALİ kerremallahu vechehu.: “ALLAH’ım! Beni hidâyete erdir ve işini doğru yapan, istikâmet üzere olanlardan eyle!. Halîm ve Kerîm olan ALLAH’tan başka İlâh yoktur. Yüce ve Azamet Sâhibi ALLAH’tan başka İlâh yoktur. Yedi kat göklerin ve Yüce Arş’ın RABBi olan ALLAH’ı her türlü noksan sıfatlardan tenzîh ederim, O ne Yüce bir VARLıktır. Hamd, Âlemlerin RABBi olan ALLAH’a mahsustur!. ALLAH’ım! Bana helâl rızık nâsib ederek, haramlardan koru! Lütfunla beni SEN’den başkasına muhtaç eyleme!.” buyurmuştur.
(Müslim, Sahih, IV, 90, No: 4225; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 109, No: 701; Tirmizi, Sünen, V, 452, No: 3563)

Resim İMÂM ALİ kerremallahu vechehu’nin YAĞMUR DUÂSI.:


Resim---İMÂM ALİ kerremallahu vechehu.: “Yağmur DUÂsına çıktığınızda.:
1-) ALLAH’a hamd ediniz, O’nu lâyık olduğu üzere senâ ediniz!
2-) Peygamber Efendimiz’e salât ü selâm getiriniz!
3-) ALLAH’tan mağfiret dileyiniz!
Çünkü yağmur DUÂsına çıkmak istiğfardır, ALLAH’tan mağfiret dilemektir!.”
buyurmuştur.

(Abdurrezzâk, Musannef, III, 88)

Resim İMÂM ALİ kerremallahu vechehu’nin BİNEĞE BİNİNCE OKUDUĞU DUÂ.:


Resim---Ali bin Rebîa şöyle anlatır.: "Bir gün İmâm Ali kerremallahu veche’ye binmesi için bir binek getirildi. İmâm Ali kerremallahu veche ayağını eğere koyunca.: “اللّٰه بِسْمِ” dedi. Hayvanın üzerine yerleşince de.:
“ALLAH’a hamd olsun!. “Bunu bizim hizmetimize veren (RABBimizi) tesbih ve takdis ederiz, yoksa biz bunlara güç yetiremezdik. Biz şüphesiz RABBimize döneceğiz” (Zuhruf 43/13-14)” dedi.
Sonra üç defa.: “Elhamdülillâh”, üç defa.: “ALLAHu Ekber” dedikten sonra şu DUÂyı yaptı.:
“ALLAH’ım, SENi bütün noksanlıklardan tenzîh ederim, SENden başka İLÂH yoktur, ancak SEN varsın! Ben (günahlar işleyerek) kendime zulmettim, beni mağfiret eyle!.”
İMÂM ALİ kerremallahu vechehu bunları söyledikten sonra tebessüm etti. Ben.: “Niçin tebessüm ettiniz [color=#FF00FF]Ey Mü’minlerin Emîri?.”
diye sordum.
Şöyle cevap verdi.: Rasûlullah Efendimiz’i gördüm, şu yaptıklarımı aynen yaptıktan sonra tebessüm etmişlerdi.
Ben de kendisine.: “Niçin tebessüm ettiniz Yâ Rasûlullah?” diye sordum. Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: “RABBimiz.: “ALLAH’ım, beni mağfiret eyle!.” diyen kulundan çok hoşlanır ve.: “Kulum, günahları BENden başka kimsenin affedemeyeceğini bildi!.” Buyurur”
buyurdu..

(İ.Ahmed, Müsned, I, 97, 115)

لِتَسْتَوُوا عَلَى ظُهُورِهِ ثُمَّ تَذْكُرُوا نِعْمَةَ رَبِّكُمْ إِذَا اسْتَوَيْتُمْ عَلَيْهِ وَتَقُولُوا سُبْحانَ الَّذِي سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنِينَ
Resim---“Li testevû alâ zuhûrihî summe tezkurû ni’mete RABBikum izesteveytum aleyhi, ve tekûlû SUBHÂNellezî sehhare lenâ hâzâ ve mâ kunnâ lehu mukrinîn (mukrinîne).: Onların sırtlarına yerleşmeniz için. Sonra onun üzerine yerleştiğiniz zaman RABBinizin ni'metini zikredin!. Ve.: “Bunu bize musahhar (emrimize amade boyun eğdirerek) kılan (ALLAH) SÜBHÂN'dır. Ve biz, O'na (kendimiz) güç yetiremezdik!.” deyin!” (Zuhruf 43/13)

وَإِنَّا إِلَى رَبِّنَا لَمُنقَلِبُونَ
Resim---“Ve innâ ilâ RABBinâ le munkalibûn (munkalibûne).: “Gerçekten biz (sürekli dönüşerek) RABBimiz’e döneceğiz.” (Zuhruf 43/14)


Resim

KUL İHVÂNİ’m=>KÂR-ü-BeLÂ,
Şu ÂN’da HAYyLara>Es SeLÂM!.
ŞEHîD-i ŞÂHLaRa ==>ES SeLÂ,
OKk Atan YAYyLara>Es SeLÂM!.


Resim

FATİMATÜZ- ZEHRÂ ALeyhas's-SEMm..
BİZ BİR-İZ NİNNİsi!.


ARAPÇASI.:
İnne fi’L- CeNNati Nehrün min LEBEN,
Li’L- ALİyyin ve’L- HUSEYNi ve’L- HASEN..
Arzuha mâ Beyne’L- YESRİB ve’L- YEMEN,
Tuluha mâ Beyne’L- MEKKE ve’L- ADEN,
Li’L- ALİyyin ve’L- HUSEYNi ve’L- HASEN..:


TÜRKÇESİ.:
Gerçekten de CeNNette Bir Nehir Vardır Sütten,
Bu NeHiR ALİ, HÜSEYİN ve HASAN İÇin..
GenişLiği MEDİNE ve YEMEN, (arası kadardır)
Uzunluğu MEKKE ve ADEN, (arası kadardır)
Bu NeHiR ALİ, HÜSEYİN ve HASAN İÇin..
ALeyhumu
s's-SEMm..




FATİMATÜZ- ZEHRÂ ANNEMİZ’in SALÂVÂTI

ARAPÇASI.:

Resim

الّلهُمَّ صَلِّ عَلَى مَنْ رُحُهُ مِحْرَبُ الْاَرْوَاحِ وَ الْمَلاَئِكَةِ وَ ألْكَوْنِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَى مَنْ هُوَ إمَامُ الْأَنْبِيَاءِ وَ الْ مُرْسَلِين
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَى مَنْ هُو إمَامُ أهلِ الْجَنَّةِ وَ إبَادِاللّهِ الْمُؤْمِنِين


TÜRKÇESİ.:
ALLAHümme salli alâ men ruhuhu mihrâbü'l- ervâhi ve'l- melâiketi ve'l- kevni,
ALLAHümme salli alâ men hüve imâmü
'l- enbiyâi ve'l- mürselin,
ALLAHümme salli alâ men hüve imâmü ehli'l- cenneti ve ibâdillahi'l- 'minin...


MÂNÂSI.:
ALLAHım!. Rûhu, kâinâtın, meleklerin ve ruhların Mihrâbı olan O yüce Zâta (sav) salât ü selâm et!.
ALLAHım!. Katından gönderilenlerin ve peygamberlerin İmâmı olan O yüce Zâta (sav) salât ü selâm et!
ALLAHım!. Cennet ehlinin ve ALLAHın mümin kullarının İmamı olan O yüce Zâta (sav) salât ü selâm et!.


7 LETÂİFimizin SALLini-İSÂLini-SILÂsını-ULAŞımını SAĞLa!.


Âmin Yâ Latîf Yâ Kerîm ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Rahîm Yâ Vedûd ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Fettâh Yâ Gaffâr ALLAH celle celâluhu!.
Âmin Yâ Settâr Yâ ALLAH ALLAH celle celâluhu!.

Âmin... Âmin... Âmin... Âmin!.. Yâ Muîn Celle Celâluhu!.


MuhaMMedî MuhaBBetLerimLe...

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ahmed
Admin
Admin
Mesajlar: 1128
Kayıt: 27 Şub 2010, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen Ahmed »

Resim

Peygamber Efendimiz aleyhisselâm.: "Bana İMÂN edip beni doğrulayana Ali bin Ebi Tâlib'in VeLâyetini tavsiye ederim. Kim onu VeLî edinirse beni VeLî edinmiş olur, beni VeLî edinen de ALLAH’ı VeLîedinmiş olur, onu SEVen beni SEVmiştir, beni SEVen de ALLAH’ı SEVmiştir, O’na düşmanlık yapan bana düşmanlık yapmıştır, bana düşmanlık yapan da ALLAH’a düşmanlık yapmıştır!.” buyurmuştur.
(İbn-i Asakir "Tarih-i Dımaşk" c.2, s.93; Menâkıb-ı Meğazeli s.230; el-Müttakî el-Hindî "Muntahab'ul Kenz" c.5, s.32; el-Hamvini "Ferâid es-Simtayn" c.1, s.291; el-Heysemî "Mecma'üz Zevâid" c. 9, s.108; el-Müttakî el-Hindî "Kenz’u’l- Ummâl" c.6, s.154; el-Kunduzî “Yenabi’ül-Meveddet” s. 237; İbn-i Hasnevi “Dür Bahr’ül Menâkıb” s.59)

Resim

Ümmü Seleme radiyallahu anha’dan.: Peygamber Efendimiz aleyhisselâm.: "Ali'yi SEVen beni SEVmiş olur, beni SEVen de ALLAHı SEVmiş olur, Ali'ye buğzeden bana buğzetmiş olur, bana buğzeden de ALLAHa buğzetmiş olur!." buyurdu.
(et-Tabaranî “Mucem el-Kebir” c.23, s.380, Hadis No: 901; İbn-i Asakir eş-Şâfiî "Tarih-i Dımaşk" c.42, s.271, Hadis No: 8801; eş-Şeblenci "Nurü’l- Absar" s.72; Muhibeddin et-Tabarî "Zehairu’l- Ukba" s. 65; el-Müttakî el-Hindî "Kenzu’l- Ummâl" c.12, Hadis No: 1264; İbnü’l- Cevzî "Tezkiretü’l- Havas" s.28.)

Resim

Peygamber Efendimiz aleyhisselâm.: "Beni SEVen Ali'yi SEVsin; Ali'ye düşmanlık yapan bana düşmanlık yapmış olur; bana düşmanlık yapan ALLAH'a düşmanlık yapmış olur ve ALLAH'a düşmanlık yapanı da ALLAH Cehenneme sokar!." buyurmuştur.
(Hatib el Bağdadî “Tarih-u Bağdad” c.13, s.32.)

Resim

Peygamber Efendimiz aleyhisselâm.: Ali’yi SEVmek İMÂN, O’na düşmanlık küfürdür!.” buyurmuştur.
(el-Hamzavî “Meşariku’l- Envar” s.122 Mısır bas.; Kunduzî “Yenabi’ul- Mevedde” s.55.)

Resim

Peygamber Efendimiz aleyhisselâm.: Yâ Ali!. Mü’minden başkası seni SEVmez; münâfıktan başkası da sana düşmanlık yapmaz!.” buyurmuştur.
(Sahih-i Müslim, c.1, s.120; Sahih-i Tirmizî c.5, s.306, Hadis No: 3819; Sünen-i Nisaî c.8, s.117; Müsned-i Ahmed bin Hanbel c.1, s.95; Ebu Naim el-Asbahanî "Hilyet'ül Evliya" c.4, s.185; el-Müttakî el-Hindî "Kenzu’l- Ummâl" c.2, s.598; İbnü’l- Cevzî “Tezkiretü’l- Havas” s.35; İbni Ebil Hadid "Şerhu Nehc' ül Belağa" c.8, s.119; el-Heysemî "Mecma'üz Zevâid" c.9, s.133; el-Tabarî "Zehair'ul Ukba" s.91; İbn-i Abdülbirr “el-İstîab” c.3,s.1100.)

M.M.M. MuhaBBetLerimLe...

ResimCÂN BABAResim
Kullanıcı avatarı
Ahmed
Admin
Admin
Mesajlar: 1128
Kayıt: 27 Şub 2010, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen Ahmed »

Resim


Ümmü Seleme radiyallahu anha.: “Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "Münâfık Ali'yi SEVmez; mü’min ise Ali'ye buğzetmez!." buyuruyordu.
(Sünen-i Tirmizî, c.5, s.635 / 3717; İbn-i Esir “Cami-ul Usul” c.8, s.656 / 6499; Heysemî “Mecmâu’z Zevâid” c.9, s.133.)

Resim

Emir’ül Mü’minin İmâm Ali kerremallahu vechehu.: "Tohumu yaran ve mahlukatı yaratana ant olsun ki Ümmi Peygamber'in bana ahdidir bu.: “Beni ancak mü’min SEVer ve bana ancak münâfık düşmanlık yapar." buyurmuştur.
(Sahih-i Müslim, c.1, s.86 / 131, Sünen-i Tirmizî, c.5, s.643 / 3736; Sünen-i Nesaî, c.8, s.116 ve 117; Sünen-i İbn-i Mâce, c.1, s.42 / 114; Misbah-us Sünne, c.4, s.171 / 4763; Tercemet-u Emirulmü’minin Ali aleyhisselâm min Tarih-i Medinet-i Dımaşk, c.2, s.190 / 682-685; el-Bidâyet-u ve'n Nihâye, c.7, s.54; al-Askalanî “el-İsabe fi Temyiz es-Sahabe” c.4, s.271; Müsned-i Ahmed bin Hanbel c.1, s.84, 95 ve 227; Suyutî “Tarih-ul Hulefâ” s.187)

Resim

Ahmed b. Hanbel şöyle demiştir.: "Ancak Resûlullah sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellemîn hiçbir şüphe olmayan hadisinde.: "Yâ ALi!. Seni ancak mü’min SEVer ve sana ancak münâfık düşmanlık yapar!" buyurmuştur ve ALLAH TeALÂ da.: "Münâfıklar, Cehennemin en aşağı tabakasındadırlar." buyurmuştur.
Dolayısıyla, Ali aleyhisselâm'a düşmanlık yapan Cehennemin en aşağı tabakasındadır."

(Muhtasar-u Tarih-i Medinet-i Dımaşk / İbn-i Menzur, c.17, s.375, Dar'ul Fikr-Dımaşk, 1. baskı.)

إِنَّ الْمُنَافِقِينَ فِي الدَّرْكِ الأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ وَلَن تَجِدَ لَهُمْ نَصِيرًا
“İnnel munâfikîne fî’d- derkil esfeli mine’n- nâ r(nâri), ve len tecide lehum nasîrâ (nasîran).: Muhakkak ki münâfıklar, ateşin en aşağı tabakasındadırlar. Ve onlar için asla bir yardımcı bulamazsın.” (Nisâ 4/145)

Resim

Ebu Zerr radiyallahu anhu.: Peygamber Efendimiz aleyhisselâm.: Ali ilmimin kapısı ve risaletimi benden sonra ümmetime açıklayacak olandır. O'nu SEVmek İMÂN, O'nu buğz etmek nifâktır. O'na bakmak huzur ve refâh getirir, ona yakınlık ibâdettir.” buyurdu.
(El-Müttakî el-Hindî "Kenzu’l- Ummâl" c.6, s.158; Süleyman el-Kunduzî "Yenabi' ul Mevedde" s.235; Es-Seyyid Murtada Hüseyni "Fedâil'ül Hamse min es-Sıhah es-Sitte" c.2, s.210)

Resim

Ebi Sâid el-Hudrî radiyallahu anhu.: "Resûlullah sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellem, Ali kerremallahu vechehu’ye hitâben.: “Seni SEVmek İMÂN, Sana düşmanlık ise nifâktır. CeNNet’e ilk girecek olan Seni SEVenin, Cehenneme ilk girecek olan Sana düşmanlık yapandır” buyurdu.
(Eş-Şeblenci "Nurü’l- Absar" s.72; Es-Seyyid Murtada Hüseyni "Fedâil'ül Hamse min es-Sıhah es-Sitte" c.2, s.211)


M.M.M. MuhaBBetLerimLe...

ResimCÂN BABAResim
Kullanıcı avatarı
Ahmed
Admin
Admin
Mesajlar: 1128
Kayıt: 27 Şub 2010, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen Ahmed »

Resim

Resûlullah sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellem Emiru’l- Mü’minin Ali aleyhisselâm'a işâret ederek şöyle buyurdu.: "Ey İnsÂNlar! Evlâdlarınızı (helâlzâde olup olmadığını öğrenmek için) onun SEVgisiyle imtihan edin; doğrusu Ali dalâlete dâvet etmez ve hidâyetten de uzak olmaz; dolayısıyla kim O'nu SEVerse, sizdendir ve kim de O'na düşmanlık ederse, sizden değildir."buyurdu.
(İbn-i Asakir “Tercümet-u İmâm Ali min Tarih-i Medinet-i Dımaşk” c.2, s.225/ 730.)

Resim

Resûlullah sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellem İmâm Ali’ye hitâben şöyle buyurdu.: “Beni SEVdiğini söyleyip sana düşmanlık yapan yalancıdır!” buyurdu.
(el-Müttakî el-Hindî "Kenz’u’l- Ummâl" c.6, s.395 / Menâkıb-ı Meğazeli s.51 / el-Zehebî "Mizan'ül İtidal" c.1, s.251 / el-Askalani "Lisan'ül Mizan" c.2, s.285 / İbn-i Kesir "el-Bidâyetü ven-Nihâye" c.7, s.354 / el-Künci "Kifâyet'üt Tâlib" s.319)

Resim

İbade b. Samit radiyallahu anhu der ki.: “Biz evlâdlarımızı, Ali b. EbuTâlib'i SEVmekle imtihan ederdik; birisinin Ali b. Ebi Tâlib’i SEVmediğini görseydik, onun bizden olmadığını ve onun gayri meşru olduğunu bilirdik.” buyurdu. (İbn-i Asakir “Tercümet-u İmâm Ali aleyhisselâm min Tarih-i Medinet-i DimAŞKk” c.2, s. 224/727)

Resim

Mahbub b. Ebu Zinad radiyallahu anhu diyor ki.: “Ensar.: “Biz İnsÂNların, Ali b. EbuTâlib'e düşmanlık etmeleriyle, babasından başkasından olduğunu tanırdık!” diyordu.” buyurdu.
(İbn-i Asakir “Tercümet-i İmâm Ali aleyhisselâm min Tarih-i Medinet-i Dımaşk” c.2, s.224/728 ve 72.)

Resim

Mâlik bin Enes radiyallahu anhu’ten, Ebi Zinad radiyallahu anhu’tan, Ensar Halkı dedi ki.: “Biz bir adamın babasının olmadığını Ali’ye olan buğzundan dolayı tanırdık!.” buyurdu.
(el-Hamvini eş-Şâfiî "Ferâid es-Simtayn" c.1, s.365 / İbn-i Asakir eş-Şâfiî "Tarih-i Dımaşk" c.2, s.224, Hadis No: 729)

Resim

Ümmü Seleme radiyallahu anha.: “Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "Münâfık Ali'yi SEVmez; mü’min ise Ali'ye buğzetmez!." buyuruyordu.
(Sünen-i Tirmizî, c.5, s.635 / 3717; İbn-i Esir “Cami-ul Usul” c.8, s.656 / 6499; Heysemî “Mecmâu’z Zevâid” c.9, s.133.)

M.M.M. MuhaBBetLerimLe...

ResimCÂN BABAResim
Kullanıcı avatarı
Ahmed
Admin
Admin
Mesajlar: 1128
Kayıt: 27 Şub 2010, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen Ahmed »

Resim


Peygamber Efendimiz aleyhisselâm şöyle buyurdu.: "Kıyamet Günü İnsÂN dört şeyden sorguya çekilmedikçe adım atmaz.:
1-) Ömrünü ne ile geçirdiğinden,
2-) bedenini ne ile eskittiğinden,
3-) malını nerede harcadığı ve,
4-) nereden kazandığından ve, Biz EHL-i BEYtin SEVgisinden sorgulanacaktır."

Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem’e.: Yâ Resûlullah, SİZİ SEVmenin belirtisi nedir?” diye sorulması üzerine,
Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem eliyle Ali'nin omuzuna vurdu."

(Taberanî “Mu'cemu’l- Avsat” c.2, s.348/2191; Menâkıb-ı Harezmî, s.77/59.)

Resim

Peygamber Efendimiz aleyhisselâm şöyle buyurdu.: Ali’yi SEVmek iyiliktir, onunla birlikte hiçbir günah zarar vermez; Ali’ye olan düşmanlık ise bir günahtır ki, onunla birlikte hiçbir iyilik fayda vermez.” buyurmuştur.
(Şeyh Abdurrauf Menavî el-Mısrî “Menâkıbi’s- Seb’in” s.239; Mir Seyyid Ali Fakih-i Hemdanî eş-Şâfiî “Meveddetu’l- Kurba”nın 6. Meveddesinde; Taberî “Zehairu’l-- Ukba”nın EHL-i BEYt’in fazileti hakkında nakletmiş olduğu 70 hadisten 59. hadisi)

Resim

Peygamber Efendimiz aleyhisselâm şöyle buyurdu.: "Cehennem ateşinden kurtuluş, AliSEVgisidir"
(el-Hâkim Nişaburi “Müstedrek-u ala's Sahihayn” c.2, s. 241)

Resim

Peygamber Efendimiz aleyhisselâm şöyle buyurdu.: Ali'yi SEVmek, nifâktan kurtuluştur.”
(El-Münavî "Künuz el-Hakaik" s.63)

Resim

İmâm Rıza aleyhisselâm, babaları kanalıyla İmâm Ali aleyhisselâm'dan şöyle nakletmektedir.: Resûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) buyurdu ki.: Kurtuluş Gemisine binmek, Sağlam Kulpa sarılmak ve ALLAH'ın Sağlam İpine yapışmak isteyen; Ali'yi SEVsin ve onun evlâdlarından olan hidâyetçileri izlesin."
(el-Haskanî “Şevahidu’t- Tenzil” c.1, s.168/177.)

M.M.M. MuhaBBetLerimLe...

ResimCÂN BABAResim
Kullanıcı avatarı
Ahmed
Admin
Admin
Mesajlar: 1128
Kayıt: 27 Şub 2010, 02:00

Re: ALİ (kv) YÂR'dir!..

Mesaj gönderen Ahmed »

Resim


Peygamber Efendimiz aleyhisselâm.: şöyle buyurdu.: "Ali'ye olan SEVgi, günahları ateşin odunu yediği gibi yer." buyurmuştur.

(İbn-i Asakir "Tarih-i Dımaşk" c.2, s.103 Hadis no: 610; el-Künci eş-Şâfiî "Kifâyet üt-Tâlib" s. 184; Hatib el-Bağdadî "Tarih-i Bağdat" c.4, s.194; Tabarî "Zehairu’l- Ukba" s.91-92 ve "Riyadu’l- Nadara" c.2, s.215; İbn-i Hacer “Lisanü’l- Mizan” c.1, s.185; es-Safvari “Nezhetü’l- Mecalis” c.2, s.207; el-Münavî "Künüz el-Hakaik" c.1, s.17; el-Müttakî el-Hindî "Kenzu’l- Ummâl" c.11, s.621 Hadis No: 33021..)

Resim

Enes bin Mâlik radiyallahu anhu.: Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem’in yanında kuş vardı. Resûlullah şöyle buyurdu.: ALLAHım! Bana en SEVgili kulunu gönder ki benimle beraber yesin!” Sonra Ali geldi ve beraber yediler.”buyurmuştur.
(Sünen-i Tirmizî C.5. S.363. Hadis No: 3721; Hâkim “Müstedrek alas-Sahihayn” C.3, S.130-132. Hâkim Diyor ki.: Bu Hadis iki şeyhin (Buharî ve Müslim) şartlarına göre sahihtir. Ama tahric etmezler.)

Resim

Ammar bin Yaser ve Abdullah bin Abbas'tan naklen, Peygamber Efendimiz aleyhisselâm şöyle buyurdu.: Ey Ali, seni SEVip doğrulayana ne mutlu ve seni yalanlayıp sana düşmanlık yapanın vay hâline” buyurmuştur.
(el-Hâkim'in "Müstedrek es-Sahihayn" c.3, s.135 Hâkim diyor ki.: Bu hadisin isnadı sahihtir, ama tahric etmezler.; İbn'ül Esir "Üsd'ül Gabe" c.4, s.101, Hadis No: 3783; el-Heysemî “Mecma’üz Zevâid” c.9, s.132; İbn-i Sabbağ el-Mâliki "Füsul el-Mühimme" s.127; İbn-i Hanbel “Fedâil’us Sahabe” c.2, s.680, Hadis No: 1162; İbn-i Kesir “el-Bidâyetü ven-Nihâyetü”c.7, s.355; Müsned Ebi Yala c.2, s.259; Hatib el-Bağdadî “Tarih-i Bağdat” c.9, s.72, Hadis No: 4656; ez-Zerendi el-Hanefi “Nazım Dürer es-Simtayn” s.102; İbn-i Asakir eş-Şâfiî “Tarih-i Dımaşk” c.2, s.211, Hadis No: 705,706; Tabarî “Zehairu’l- Ukba” s.92 ve “Riyadu’l- Nadara” c.2, s.285; el-Müttakî el-Hindî "Muntahabu’l- Kenz" c.5, s.34)

Resim

Bir kimse Selmân-ı Farisî'ye sordu ki.: "Ali'yi neden aşırı derecede SEVersin?"
Selmân radiyallahu anhu.: "Ben, Resûlullah sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellem'in şöyle buyurduğunu duydum.: “Her kim Ali'yi SEVerse beni SEVmiş olur ve kim Ali'yi buğzederse beni buğzetmiş olur" buyurmuştur.

(el-Hâkim Nişaburî "Müstedrek es-Sahihayn" c.3, s.130; Menâkıb-ı Hüvarezmi el-Hanefi s.30; el-Müttakî el-Hindî "Kenzu’l- Ummâl" c.6, s.157-158; el-Münavî "Künüz el-Hakaik" s.188; el-Heysemî "Mecma'üz Zevâid" c.9, s.132; Tabarî "Riyadu’l- Nadara" c.2, s.2, s.166; el-Suyutî "Cami'üs Sağir" s.160.)


M.M.M. MuhaBBetLerimLe...

ResimCÂN BABAResim
Cevapla

“►Hz. Ali Keremallahu Veche◄” sayfasına dön