ALLAH/TEVHiD YOLU’n YOLCULARı..

Peygamber Efendimizin (sav) mübarek sözleri ve Kudsi Hadisler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Zehra
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: 10 Ağu 2007, 02:00

Re: ALLAH/TEVHiD YOLU’n YOLCULARı..

Mesaj gönderen Zehra »

Resim

KiM=>HABîBuLLAH'A İNÂNıR,
=->EHL-i BEYt ALİsi'n TANıR,
TEVHiD YOLU’n>YOLCuLaRı,
=>TEVHiD TOZUna BULANıR!.
ALLAH YOLU’n=>YOLCuLaRı,
=>SEYFULLAH ALİsi'n TANıR!.


Resim
ALLAH/TEVHiD YOLU’n YOLCuLaRı..

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALLAH YOLU’nda ayakları tozlanan kişiyi ALLAH ateşe haram kılar." buyurmuştur.
(Abdurrahman b. Cebir radiyallahu anhu'dan, Buharî; Feth'ul-Bâri: 2/390. H. no: 907)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALLAH YOLU'nda her iki tozlanan kişinin ayakları ateşe haram olur." buyurmuştur.
(Nesaî Kitab'ul-Cihâd: 6/14; Tirmizî Ebvâbu Fazali'il-Cihâd: 3/92. Ayrıca "bu hadis hasen sahih ve gariptir" der.)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALLAH YOLU’nda yüzü tozlanan kişiyi ALLAH Kıyamet Günü’nde onun yüzünü ateşin dumanından emin kılar. ALLAH YoLunda ayakları tozlanan kişinin ayaklarını ALLAH Kıyamet Günü’nde ateşten emin kılar." buyurmuştur.
(Ebu Umame radiyallahu anhu'dan, Mecmâ'uz-Zevâid: 5/287)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALLAH Azze ve Celle bir kulun ALLAH YOLU’nda (yuttuğu) içindeki toz ile cehennemin dumanını bir araya getirmez. Kimin ALLAH YOLU'nda ayağı tozlanmışsa, ALLAH Kıyamet Günü’nde ateşi ondan hızlı binicinin mesafesi ile bin yıllık bir mesafe ile uzaklaştırır. ALLAH YOLU'nda bir yara alan şehîdlerin mührüyle mühürlenir. Kıyamet Günü’nde onun öyle bir nuru var ki, onun rengi zaferan rengi, kokusu da misk kokusudur. Onunla ilkler ve sonlar onu tanırlar ve.: “Filânın üzerinde şehîdlerin mührü var!.” derler. Kim ALLAH YOLU'nda iki süt (sağılması) arası kadar savaşırsa ona cennet vâcib olur." buyurmuştur.
(Ebu'd-Derda radiyallahu anhu'dan; İ. Ahmed Müsned: 6/443-444)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALLAH YOLU'nda ayakları tozlanan kişiye ebediyyen ateşin alevi dokunmaz." buyurmuştur.
(İbni Asakir.)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "Birbirine zarar veren iki şey cehennemde bir araya gelmez. ALLAH YOLU'nda kâfir öldüren, sonra doğruluktan ayrılmayan aşırıya kaçmada orta bir yol izleyen kimse ile kâfir cehennemde bir araya gelmez. Mü’minin içinde ALLAH YOLU'nda yutulan tozla cehennem soluğu bir araya gelmez. İnanmış (mü’min) bir kulun kalbinde imanla kıskançlık (hased) bir araya gelmez." buyurmuştur.
(Nesaî Cihad: 6/13; El-Mustedrek: 2/72; Müslim: 1891)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "Müslüman bir kişinin kalbinde iman ile cimrilik bir arada olmaz. ALLAH YOLU'nda (yutulan) toz ile cehennem dumanı da adamın içinde toplanmaz.” buyurmuştur.
(Musannef İbni Ebi Şeybe Kitab'ul-Cihad: 5/334)

Resim---Âişe radiyallahu anha.: "Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: “Kimin içine (ALLAH YOLU’nda) toz girerse, ebediyen onun içine (cehennem) ateşin(in) sıcaklığı girmez." buyurdu.” buyurmuştur.
(Heysemî.: "Ahmed ve Evsafta da Taberanî rivayet etmiş Ahmed'in ricali sikadır" der. Mecma'uz-Zevaid: 5/275-276.)

Resim---Riyad b. Ziyad radiyallahu anhu'tan.: “Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem yolda yürürken, Kureyş'ten bir genç de yoldan biraz çıkmış ayrılmıştı. Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "O şu şahıs değil mi?" diye sorunca.: "Evet odur!" dediler. "O zaman onu çağırın." buyurdu. Onu çağırdıklarında.: “Yoldan ayrılmanı gerektiren nedir? (Ne oluyor sana! Niçin yoldan ayrıldın?)” deyince, Genç.: "Yâ Resûlullah! Tozdan hoşlanmadım da ondan!." dedi. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: “Ondan ayrılmayın. Nefsim elinde olana yemin olsun ki. O (toz) Cennetin Güzel Kokusundandır!.” buyurdu.
(EI-Musannef, 5/305; Merâsil Ebu Davûd s: 33; Heysemî "Taberani rivâyet etmiş ricâli de sikâdır" der. Mecmâ'uz-Zevâid: 5/278. Bunu İbni Ebi Şeybe, Ebu Davûd da Merâsil de rivâyet etmiştir.)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALLAH YOLU'nda (ki) (ağzına kaçan) tozu tükürmeyin. Çünkü ALLAH YOLU'ndaki toz Cennet Miskinin Kokusudur.” buyurmuştur.
(Ebu'd-Derda radiyallahu anhu'dan; Taberanî İbni Asakir tarikiyle rivâyet etmiş ve.: "garib bir hadistir" der.)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "ALLAH YOLU’ndaki toz Kıyamet Günü yüzlerin parıltısıdır." buyurmuştur.
(Enes b. Mâlik radiyallahu anhu'den; İbni Asakir)

Müellif der ki.: “Kıyamet günü kimi yüzler parıl parıl güler ve müjdelenir iken; kimileri de tozlanmış, onları karanlıklar bürümüştür. İşte ALLAHu TeÂLÂ, ALLAH YOLU’nda tozlanmış yüzleri bu günün tozundan emin kılar. Ayrıca onu parıl parıl, güler ve müjdelenir kılmıştır. Şüphesiz Allah en büyük fazıl sahibidir.."

Resim---Abdullah b. Mesud radiyallahu anhu.: “Bedir Günü bizler bir deveye üç kişi düşmüştük. Ebu Lübâbe ve Ali b. Ebi Tâlib Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem’in arkadaşlarıydı. Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem’in (yürüme) sırası geldiğinde her ikisi de şöyle dediler.: "Yâ Resûlullah!. SENin yerine biz yürüyelim!." dediklerin de, Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "Ne ikiniz BEN'den daha kuvvetlisiniz ve ne de BEN ecir hususunda ikinizden zenginim!.” buyurdu.
(Hâkim, el-Müstedrek, 2/91.)

Resim
ResimResim

Resim

ResimZEHRÂResim
Resim
Cevapla

“►Hadis-i Şerifeler◄” sayfasına dön