TALHA BİN UBEYDULLAH’IN MÜSLÜMAN OLUŞU

Cevapla
Kullanıcı avatarı
OveO
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: 26 Ara 2007, 02:00

TALHA BİN UBEYDULLAH’IN MÜSLÜMAN OLUŞU

Mesaj gönderen OveO »

TALHA BİN UBEYDULLAH’IN MÜSLÜMAN OLUŞU

Hz. Talha, ticaret maksadıyla bir seyahate çıkmıştı. Busra panayırında bulunduğu sırada, oradaki manastırda yaşayan bir Rahip,”Bu pazar halkı içinde Mekke’den kimse var mı?”diye seslendi. Hz. Talha, “Evet, ben Mekkeliyim” dedi. Rahip,”AHMED (sallallahu aleyhi vesellem) zuhur etti mi ?”diye sordu. Hz. Talha, “AHMED (sallallahu aleyhi ve sellem) kim?” dedi

Rahip, “Abdullah bin Abdulmuttalib’in oğludur. Mekke onun zuhur edeceği şehirdir. O,Peygamberlerin sonuncusudur. Kendisi, Harem-i Şerif’ten çıkarılacak, hurmalık, taşlık ve çorak bir yere hicrete mecbur bırakılacaktır” cevabını verdi.

Rahibin bu sözleri Talha’nın dikkatini çekmiş ve Mekke’ye gelir gelmez halka,”yeni bir haber var mı?”diye sordu.

“Evet” dediler.”Abdullah’ın oğlu MUHAMMEDÜL EMİN (sallallahu aleyhi
vesellem) peygamber olduğunu iddia etti. Ebû Kuhafe’nin oğlu Ebû Bekir de,ONA
tabi oldu!”
Bunun üzerine derhal Hz. Ebu Bekir’in yanına vardı ve, “Sen, MUHAMMED’E (sallallahu aleyhi ve sellem) tabi oldun mu?”diye sordu. Hz. Ebu Bekir “evet” dedi. “Ben ONA tabi oldum. Sen de git, ONA tabi ol! Zira O, insanları hak ve gerçek olana davet ediyor.” Hz. Talha da rahipden duyduklarını Hz. Ebu Bekir’e anlattıktan sonra, beraberce ALLAH RESULÜNÜN huzuruna geldiler. Derhal Müslüman olan Hz. Talha, Rahibin söylediklerini anlatınca da Peygamber Efendimiz gülümsedi. Müşrikler, Hz. Talha gibi faziletli bir insanın Müslüman olmasına tahammül edemediler. Kureyşin azılı pehlivanlarından Nevfel b. Adviyye onu bir ipe bağlayıp işkenceye uğrattı.

Genç yaşta İslamiyet’le şereflenen Hz. Talha, Cennetle müjdelenen on sahabiden biridir. RESUL-İ EKREM EFENDİMİZ, onun hakkında “Yeryüzünde yürüyen bir şehide bakmak isteyen Talha ya baksın” buyurmuşlardır. Son derece cömert ve cesur bir Sahabi idi. Uhud Harbin’de PEYGAMBER EFENDİMİZE, atılan oklara elini tutmuş ve bu yüzden parmakları çolak kalmıştı. Aynı harpte seksene yakın yara aldığı halde, RESULULLAHIN yanından ayrılmamıştı.

iki cihanın güneşi sevgili PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V)

ALLAH bu dini İSLAMI bütün dinlerden üstün kılacaktır. ALLAH’ım! İslam’ın müslüman milletlerin, diğer milletler nazarında hakir görüldüğünü ancak SANA arzeder, SANA şikâyet ederim.
Ey merhametlilerin en merhametlisi olan ALLAH’ım! Herkesin hakir görüp de dalına bindiği, çaresizlerin RABBİ ancak SENSİN. Bizlerin RABBİ de ancak SENSİN. SEN, bizleri kötü huylu, yüzsüz bir düşmanın eline düşürmeyecek kadar merhamet sahibisin.
ALLAH’ım yeter ki SENİN gazabına uğramayalım. Ne çekersek ona katlanırız. Fakat SENİN af ve mağfiretin bunları bize yaptırmayacak kadar geniştir.
ALLAH’ım! SENİN gazabına uğramaktan, ilahi rızandan uzak durmaktan, SENİN o zulmetleri aydınlatan ve ahiret işlerini yoluna koyan İlahi nuruna sığınırız
ALLAHIM! SEN razı oluncaya kadar, affını dileriz!
ALLAHIM! Her kuvvet, her yardım ancak SENİNLE kaimdir!
[img]http://www.muhammedinur.com/photos/galleries/avatars/bismillah7yh6xyvw0.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
xsezar
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 21 Şub 2008, 02:00

Mesaj gönderen xsezar »

Duana en içtenliğimle amin derim.
Ey nefsim şu an yaşarken ne kadar karşılıksız fedakarca bir yaşam içindeyim acaba Kuranda ve Rasullullah s.a.v zamanında yaşananlar sadece birer hikayemi idi acaba. Daha ne kadar sürecek bu gaflet uykusu.

Dua ve Himmetle
Vesselam
Cevapla

“►Sahabeleri◄” sayfasına dön