Bizim Kızın Hastalığı

Cevapla
livechillah
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 0
Kayıt: 10 Oca 2012, 12:26

Bizim Kızın Hastalığı

Mesaj gönderen livechillah »

Gençti , Güzeldi , Kardeşi yoktu , Tekti..
Özgürdü.
Rahat giyinirdi , Pantolon etek fark etmezdi.
Ama başörtülüydü.
Üniversite hayalleri vardı.

..Ve birgün ;

-Kapı çalıyor Anne. Bakar mısın ?
-Tamam Kızım.

-Kim o ?
-Postacı’yım efendim.

Öss sonuçları gelmişti. Daha haberdar değildi , En güzel Üniversitelerden birini kazanmıştı.. Heyecanla Açtılar zarfı. Ve peşinden tahmin edileceği gibi Sevinç çığlıkları vs..
Yaşadığı şehrin dışındaydı Üniversite’si. Ama fark etmezdi. Başörtü sorunu da vardı okullarda. Amaaan diyorlardı Ailece 3-4 seneden bişey olmaz , Ne yapalım Mecburuz.
Bavullar hazırlandı , yola çıkıldı. Bir eve yerleştirdi babası ve geldi.

Bundan güzel bişey mi olabilirdi Sevda için. Okul’u tamam istiyordu ama daha önemlisi Aileden uzak olmanın verdiği rahatlık olacaktı. Sevgilileri olacaktı , İstediği vakitte dışarı çıkacaktı..

Okulda x Cemaatine bağlı biriyle karşılaştı. Çok iyi anlaştılar. Aradan 2 yıl geçmişti ki Okulu bırakıp evine döndü Sevda. Ailesi şaşırdı.

‘’Kızım Gözlerin kızarmış , Hayırdır Hastalandın mı ?’’ diye sordular. Cevap vermedi.
Odasına kapanıyordu sürekli vs. Doktora götürdüler bir şey çıkmadı. Ama gözleri sürekli kızarık. Seneler geçti , çok talipleri çıktı ama her gören bir Hastalığı vardır diye Vazgeçti.

Nihayet birgün Delikanlının biri Aman ne olacak sanki düşüncesiyle Kabul etti. Sevda Önemsemiyordu güzelliği. Babası sordu ne iş yapıyorsun ? diye Hamal’lık yapıyorum Efendim dedi. Babası başlarda istemedi ama sonra başkasıyla evlendiremem diyerekten verdi.

Evleneli 1 ay olmuştu. Sevda Eşi uykuya daldıktan sonra ortadan kayboluyordu. Fatih bunu fark etti. Benim Hatun ne iş çeviriyor , yoksa Eroin mi kullanıyor diye sorular belirdi beyninde , Şeytan vesveseler veriyordu hergün . Belki de aldatıyor seni , Boşa gitsin , Sana kız mı yok diye.. Takip etmeye karar verdi.

Sevda kalktı Banyoya gitti.
Sonra da odaya. Fatih’i hemen korku kaplamıştı. Kesin , Kesin Eroin kullanıyordu.
Kapıyı açtı. Sevda Ağlıyor ; Elleri Sema’da Seccadenin üzerinde.

İşte o vakit anladı her şeyi. Sordu sen neden gizli gizli buraya geliyor ,NAMAZ kılıyorsun ; Gözlerin bu yüzden mi kırmızı hep ?

Anlattı Sevda. Dünyanın Boş olduğunu fark edememiştim. Başımda ALLAHın Ayeti varken ,Üstümde Şeytanın Vesvesesini taşıdım yıllarca. Üniversiteye başladım. Erkek arkadaşlarım oldu , Ellerini tuttum. Zina’da dolandım yani. Sonra birgün Bir arkadaşım bana Ölüm’ü Anlattı , Azab’ı anlattı AYET AYET.. Korktum , çok korktum.. Uyudum RABBİM öyle bir çekti ki Dünya’dan beni Uykumda Anlayamadım. Yanıyordum Ateşler içinde Yanıyordum. Ne yapacağımı bilmiyordum. Yardım istiyordum. Örtüm bana yakın duruyordu uzanıyordum tam elimi tutup çıkaracakken beni Pantolonum giriyordu devreye , vuruyordu ellerime , Tekrar düşeyim diye.. Dönüyordum Diğer tarafa uzatıyordum elimi Sevaplarıma. Bir şimşek gibi çakıyordu Günah Avuçlarıma.. Uyandım.. AFF diledim RABBİMden.

Ama öylesine çok Günah’a daldım ki.. Silmeye çalışıyorum Ahiret defterimin sol yanını Yaşlarla , Gözümden dökülen.. Anne’mler bilse Riya olur , Sen bilsende. İşte böyle. Niyetim bir Nebze pay almaktır Rıza-i RABB’den. Peygamber Efendimiz buyurmuş hem (sav) ;

‘’Sinek başı kadar bile olsa, gözünden ALLAH korkusuyla yaş çıkan ve bu yaşı yanak yumrusuna değecek kadar akan hiçbir mü'min kul yoktur ki, ALLAH onu (ebedi) ateşe haram etmesin!"

Aradan 1 hafta geçti..

Sevda’nın Anne ve babası Oturmaya gittiler.
..Ve Babası şunu fısıldadı Hanım’ının kulağına ;

Hatun Bizim kızın hastalığı bulaşıcıymış , Damada da geçmiş. ‘’

Hikaye : Sümeyye Yurtsever
Kullanıcı avatarı
israfil
Saygın Üye
Saygın Üye
Mesajlar: 202
Kayıt: 28 Kas 2009, 02:00

Re: Bizim Kızın Hastalığı

Mesaj gönderen israfil »

ResimDeğerli paylaşımınız için teşekkür ederim.
RABBimizce ma'lum cümle hatâlarımız, eksiklerimiz, kusurlarımız, unutarak ya da bilerek yaptıklarımız, gafleten ve uyku ile yapmadıklarımız, kötü sözlerimiz ve fiillerimiz için tevbe estağfirullah el-Azîm, tevbe estağfirullah el-Azîm, tevbe estağfirullah el-Azîm...
[img]http://www.muhammedinur.com/photos/galleries/avatars/dairem.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
der-ya
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 853
Kayıt: 29 Eki 2011, 07:01

Re: Bizim Kızın Hastalığı

Mesaj gönderen der-ya »

Baktım ki, dünya hayatı bir oyun ve oyalanmadır.
Gördüm ki, gelen gidiyor, giden gelmiyor. Günlerimse, sonbahar yaprakları gibi dökülüyor.
Rüzgâr gibi esip giden ömrüme yandım da, bir felah aradım.
Anladım ki, ruhumun ayrılık derdine ancak Allah sevgisi deva olabilir.
Eğer göğün yedi kat üstüne çıkmaksa niyetin, Aşktan güzel merdiven bulamazsın.
Eğer aşkı bulmaksa niyetin, Aramadan duramazsın. -
Yunus Emre.k.s
Cevapla

“Hikaye, Makale ve Yazılar” sayfasına dön